NPO 3FM radio luisteren online radio luisteren via internet frequentie nederland fm radiozenders radios nl.

NPO 3FM

NPO 3FM luisteren - Ontdek online radio luisteren naar de dynamische klanken van 3FM Verrijk je luisterervaring met NPO 3FM, het nationale radiostation van de Nederlandse Publieke Omroep, gericht op de leeftijdsgroep van 15 tot en met 35 jaar. Deze populaire zender brengt commerciële rock- en popmuziek, aangevuld met elektronische, house- en dancemuziek. Sinds de start op 11 oktober 1965 als Hilversum 3 heeft 3FM een boeiende evolutie doorgemaakt, met een opmerkelijk verticaal programmeringsconcept dat twintig jaar later plaatsmaakte voor een meer horizontale aanpak.

Geniet van online radio luisteren naar 3FM en ontdek de rijke geschiedenis van dit station, dat begon als reactie op de populariteit van Radio Veronica. In de loop der jaren zijn er significante veranderingen geweest, en sinds 1 december 1985 gaat het station door het leven als Radio 3. Het horizontale programmeringsmodel verving grotendeels de 'elke dag een andere omroep'-aanpak, en in januari 1992 werd het programma Station 3 gelanceerd door de omroepen AVRO, KRO, en NCRV onder de naam AKN.

Het Glazen Huis, Serious Request - Een unieke liefdadigheidsactie via radio luisteren op 3FM Een hoogtepunt op 3FM is Serious Request, een liefdadigheidsactie waarbij landelijk geld wordt ingezameld voor Rode Kruis-projecten. Deejays bewonen zes dagen lang een glazen huis op verschillende locaties in Nederland, en tijdens de actie draaien ze verzoeknummers in ruil voor donaties. Online radio luisteren naar 3FM tijdens Serious Request biedt niet alleen muzikaal vermaak, maar ook betrokkenheid bij een waardevolle zaak. De actie, gestart in 2004, vindt plaats in de week voor Kerstmis en heeft verschillende locaties gehad, van Utrecht tot Enschede, met Apeldoorn als gastheer voor het Glazen Huis in 2017. Versterk je betrokkenheid en geniet van de muziek terwijl je online radio luistert naar 3FM.