FAQ

Wat is radios.nl?

Radios.nl is een online radioplatform dat een breed scala aan Nederlandse radiostations aanbiedt om live te luisteren via het internet. Het platform verzamelt en organiseert radiozenders uit heel Nederland en maakt het gemakkelijk voor luisteraars om hun favoriete zenders te vinden en te beluisteren. Radios.nl biedt een diverse selectie van radiozenders, waaronder nieuwszenders, muziekzenders, sportzenders, talkshows en meer. Het stelt luisteraars in staat om te genieten van een breed scala aan muziekgenres, actualiteiten, praatprogramma’s en andere radioprogramma’s, waar ze ook zijn, via hun computer, tablet of smartphone. Radios.nl is een handige en populaire bron voor het online luisteren naar Nederlandse radiozenders.

Problemen met het beluisteren van onze radiozenders?

Als je geen geluid hoort, zorg er dan voor dat je beschikt over een recente versie van je webbrowser of Flash. Sommige radiozenders kunnen ook een mediaspeler, zoals Windows Media Player, VLC media player, QuickTime of RealPlayer, vereisen om te kunnen worden beluisterd. Het gebruik van adblockers kan er ook voor zorgen dat er geen muziek wordt afgespeeld, dus voeg RadioLuisteren.fm toe aan je whitelist om dit te voorkomen.

Bij Radios.nl hebben we geprobeerd om compatibiliteit te bieden met verschillende besturingssystemen en webbrowsers. Als je de juiste software hebt en toch problemen ondervindt bij het luisteren naar een zender, neem dan contact met ons op. We helpen je graag om het probleem op te lossen, zodat je kunt genieten van onze radiozenders zonder enige hindernissen.

Problemen met wegvallende verbinding?

Als je merkt dat de verbinding met Radios.nl regelmatig wegvalt, kan dit worden veroorzaakt door een slechte (draadloze) internetverbinding of andere downloads op de achtergrond die de bandbreedte beïnvloeden. Het kan ook zijn dat een virusscanner of andere software-instellingen interfereren met de radiostream.

Een mogelijke oplossing is om over te schakelen naar de mobiele versie van Radios.nl. Hoewel de radiostreams op de mobiele versie van iets mindere kwaliteit kunnen zijn, kunnen ze beter omgaan met langzamere verbindingen. Dit kan helpen om een stabielere luisterervaring te bieden als je problemen ondervindt met een wegvallende verbinding.

Als je blijft worstelen met de verbinding, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag om eventuele problemen op te lossen, zodat je probleemloos kunt genieten van onze radiostreams.

Is RadioLuisteren.fm beschikbaar voor mobiele telefoons?

Ja, zeker! Je kunt Radios.nl gemakkelijk gebruiken op je mobiele telefoon. Wanneer je met je mobiele telefoon naar Radios.nl surft, word je automatisch doorgestuurd naar de mobiele versie van de website. Je kunt ook rechtstreeks naar de mobiele versie gaan door naar Radios.nl te gaan. De mobiele versie van Radios.nl is speciaal ontworpen om een optimale luisterervaring te bieden op mobiele apparaten, zodat je probleemloos kunt genieten van je favoriete radiozenders, waar je ook bent, met je mobiele telefoon.

Kan ik een radio zender toevoegen die ik mis?

Op Radios.nl vind je alle dertien regionale radiozenders in Nederland. We hebben geen lokale radiozenders opgenomen in ons overzicht. Mis je echter een (inter)nationale zender op Radios.nl? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan open voor suggesties en nemen graag feedback van onze gebruikers mee. Wie weet wordt de door jou gemiste zender in de toekomst toegevoegd aan ons overzicht. We doen ons best om ons aanbod te blijven verbeteren en te voldoen aan de wensen van onze luisteraars. Neem dus gerust contact met ons op als je een zender mist op Radios.nl!

Hoe kan ik de frequentie van een zender vinden?

Frequenties kunnen verschillen per gemeente, daarom verwijzen we je voor een frequentieoverzicht graag door naar de aanbieder van je radiosignaal of naar de website van de betreffende zender. Deze bronnen bieden doorgaans up-to-date informatie over de frequenties waarop de zender beschikbaar is in jouw regio. Hierdoor kun je gemakkelijk de juiste frequentie vinden om naar je favoriete zender te luisteren. Raadpleeg dus de aanbieder van je radiosignaal of de website van de zender voor de meest actuele en accurate informatie over frequenties in jouw omgeving.

Kan ik radio blijven luisteren terwijl ik verder surf?

Of je radio kunt blijven luisteren terwijl je verder surft, hangt af van de webbrowser die je gebruikt. Sommige browsers zullen de radioverbinding behouden terwijl je naar een ander tabblad gaat, terwijl andere browsers de verbinding kunnen verbreken. Dit is echter geen instelling die je zelf kunt aanpassen. Als je problemen ondervindt, kun je overwegen om een andere webbrowser te proberen. Houd er rekening mee dat op tablet-pc’s vaak problemen kunnen ontstaan, omdat de browsers op deze apparaten zijn ontworpen om zoveel mogelijk data en stroom te besparen.

Heb je een vraag over een uitzending?

Radios.nl is een platform dat radiostreams van verschillende omroepen aanbiedt, maar wij maken zelf geen programma’s. Als je een vraag hebt over een specifieke uitzending, raden we je aan om contact op te nemen met de omroep die het programma uitzendt. Zij kunnen je het beste helpen met vragen over de inhoud, planning of andere zaken met betrekking tot de uitzending. De contactgegevens van de omroep zijn doorgaans te vinden op hun website of via de contactinformatie die wordt vermeld tijdens de uitzending.