Press

Edwin Evers na vijf jaar opnieuw te beluisteren op Radio 538 in 2024

Edwin evers radio 538 luisteren online radio via internet fm 538 frequentie 538 radio

Edwin Evers maakt na vijf jaar zijn terugkeer bij Radio 538. Vanaf 2 februari zal de 52-jarige radiomaker op vrijdag het programma Evers & Co presenteren, vergezeld door sidekick Cobus Bosscha en nieuwslezer Henk Blok.

Evers heeft eerder gedurende 21 jaar de ochtendshow Evers Staat Op gepresenteerd, waarvan 18 jaar bij Radio 538. Op 21 december 2018 verzorgde hij zijn laatste uitzending. Na een periode van vijf jaar, waarin Evers terugkeek op “een waanzinnige periode” in zijn leven, keert hij nu terug naar het radiolandschap.

“Na ruim twee decennia ochtendradio wil ik mij herbezinnen en nadenken over de toekomst,” verklaarde hij destijds. De ochtendshow ontving meerdere Marconi Awards en won in 2006 de Gouden RadioRing. Evers kreeg eind september een aanbod van programmadirecteur Dave Minneboo om een vrijdagmiddagshow te maken, wat een lang gekoesterde wens van hem vervulde. “Ik had altijd de instelling: als er iets komt wat ik echt te gek vind, waarbij alles 100 procent klopt, dan ga ik erover nadenken. We waren er vrij snel uit,” aldus de radiomaker.

Sinds zijn vertrek bij Radio 538 in 2018 heeft Evers geen vast programma op de radio gehad, hoewel hij af en toe te horen was op verschillende zenders. In de afgelopen jaren heeft hij zich vooral beziggehouden met het maken van muziek. Vanaf februari is Evers & Co elke vrijdag tussen 14.00 uur en 18.00 uur te beluisteren op Radio 538.