NPO 5

Editor's Notes Tune in to the best blues music.

NPO Radio 5: Meer dan alleen muziek
Wie geniet van het luisteren naar NPO Radio 5, waardeert veel meer dan alleen muziek. De programma’s van Radio 5 bevatten diverse elementen die verder gaan dan wat typisch is voor de meeste radiozenders. Er wordt aandacht besteed aan de mens, de gezondheid van de mens en de omgeving van de mens, wat Radio 5 echt uniek maakt.

Diverse Radioprogramma’s
Neem bijvoorbeeld het programma ‘Adres onbekend’, gepresenteerd door Ron Kas op zondagmiddag. De focus ligt de hele middag op het opsporen en herenigen van mensen. Dit kan gaan om een oude schoolvriend, een vroegere liefde, of zelfs om familieleden zoals een zoon die zijn biologische vader na vele jaren wil vinden. Het programma biedt ook de mogelijkheid om de herkomst van bijzondere voorwerpen te achterhalen. Het draait dus niet alleen om het vinden van personen. Als je iets bijzonders hebt, kun je het delen met ‘Adres onbekend’. Een van de leuke aspecten is de inzet van de zoekbrigade, bestaande uit luisteraars die zich willen inzetten voor anderen en hun zondagmiddag besteden aan het verzamelen van zoekopdrachten. Dit geeft niet alleen voldoening, maar ook een gevoel van nuttigheid.

Radio met aandacht voor godsdienst en innerlijke beleving
Daarnaast biedt NPO Radio 5 diverse programma’s waarin godsdienst een centrale rol speelt. Aanraders zijn onder andere ‘De muzikale fruitmand’, ‘Zin, zout en zegen’, en ‘Nederland zingt gospel’. Voor wie op de hoogte wil blijven van politieke ontwikkelingen en alle bewegingen in het land wil volgen, zijn er programma’s zoals ‘Politieke partijen’. Voor meer diepgang kun je luisteren naar ‘Groot nieuws’, waar ruimte is voor de menselijke ervaring, soms vanuit een religieus perspectief en andere keren vanuit een spiritueel oogpunt. Met NPO Radio 5 is er voor ieder wat wils, of je nu behoefte hebt aan vermaak of verdieping.

Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *