Radio

Radio FM – Online radio luisteren

radio fm online radio luisteren via internet Nederland fm frequentie radio luisteren online podcasts

De meeste FM-radiozenders zijn ook beschikbaar om online te beluisteren, waardoor het zoeken naar de juiste FM-frequentie tot het verleden behoort. Je hoeft alleen maar op de gewenste zender te klikken, en het geluid zou direct moeten afspelen. Vergelijkbaar met een DAB+ radio, waarbij je ook digitaal toegang hebt tot zenders zonder de noodzaak van de juiste FM-frequentie. Als je op zoek bent naar de frequenties van FM-radiozenders, vind je deze informatie op deze pagina.

Hoe luister ik naar FM-radio?

Op internet hoef je niet meer handmatig naar zenders te zoeken op basis van frequentie. Je kunt eenvoudig online naar een zender luisteren door te klikken op het icoon van de desbetreffende radiozender. Ook is het mogelijk om de radiozender direct op te zoeken in de zoekbalk. Zodra je op een radiozender klikt, wordt deze automatisch afgespeeld.

Kan ik ook met een koptelefoon luisteren?

Ja, zolang het apparaat waarmee je deze site bezoekt de aansluiting van een koptelefoon ondersteunt, kun je ook naar de radio luisteren met een headset. Dit kan zowel via bluetooth, als je apparaat dit ondersteunt, of via een stekker. De zogenaamde 3.5mm jack-stekker is gangbaar; de meeste computerapparaten ondersteunen deze, maar niet de 6.3mm jack. Sinds de iPhone 7 heeft Apple de jack-aansluiting vervangen door de lightning/usb-c-aansluiting. Met een Apple-apparaat kun je draadloos via Bluetooth luisteren of met een USB-C-stekker naar muziek op online radio.